Recencies
                                      
 

 

Psychosociaal counselling, Tiny .
Het feit dat Melanie op mijn pad is gekomen, heeft al veel voor me betekend. Waar ik in het verleden, bij andere therapeuten, blokkeerde en ervoor koos met de therapie te stoppen, heb ik mede dankzij haar de kracht gevonden mijn problemen onder ogen te komen. Is Melanie dan zo perfect? Nee hoor, zij is ook maar een gewone vrouw, maar wel eentje die met beide voeten op de grond staat. Een echte coach, die me stap voor stap leert mijn denken te verbinden met mijn voelen.

Psychosociaal counselling ,Heleen. 
De counselling bij Mani Pura heeft bij mezelf heel wat teweeg gebracht in positieve zin. Psychosociaal Counsellor Melanie weet namelijk precies bij welke sessie je welke werkvorm nodig hebt om tot een inzicht te komen: door af te tasten hoe je de afgelopen periode beleefd hebt of wat er gespeeld heeft, kiest ze voor een passende werkvorm. Ze weet daarenboven zodanig je eigen gedachtegang te spiegelen, waardoor je toegeeft aan datgene dat je stiekem zelf al wel weet, maar niet altijd even graag wil toegeven. De vele inzichten die ik heb opgedaan, zijn me dan ook na de loopbaanbegeleiding goed bijgebleven: je kan ze namelijk in het dagelijkse leven toepassen en zaken vanop een afstand, objectiever bekijken en analyseren. Ik zal Melanie dan ook tot het einde van mijn dagen dankbaar zijn: zij heeft me tot een gelukkiger mens gemaakt die inzicht kreeg in haar eigen leven, op een aangename en vertrouwde manier. Zoal je loopbaan als je 'mens-zijn' wordt onder de loep genomen, alsook gelinkt aan elkaar. Als ik haar niet had gehad, was ik er zelf niet uitgeraakt. Dankjewel Melanie en doe zo verder! Je verandert mensen hun leven en dat met hart en ziel!

 Loopbaancoaching,Anne
Door een burn-out ben ik bij mijn loopbaanbegeleidingscoach terecht gekomen.De juist persoon op het juiste moment in mijn leven in mijn geval…Mijn job deed ik heel graag althans dat dacht ik toch…Tijdens de loopbaanbegeleiding sessies merkte ik dat er toch iets niet klopte, dat ik iets miste maar wat? Ik zat met veel vragen in mijn hoofd met nauwelijks of geen antwoorden.Door loopbaanbegeleiding te volgen zag ik dat ik mezelf niet meer was, dat ik tegenstrijdige dingen deed,  ik kreeg terug een helderdere kijk op wie ik ben en altijd wou zijn...Hierdoor ben ik tot inzichten gekomen die heel positief verrassend waren.Mijn waarden en die van mijn werkgever kwamen niet overeen, ze waren veel te verschillend en dat voelde meer en meer heel ongemakkelijk en vreemd aan. Heel mijn visie op mijn “ik-doe-mijn-werk-toch-graag” viel als een kaartenhuisje ineen.Maar wat wou ik dan wel?Door mezelf te analyseren, niet te streng en eerlijk te zijn naar mezelf toe, zag ik weer welke persoon ik ben en niet welke persoon in geacht ben te zijn…Tijdens een sessie vroeg mijn coach: “Wat vind je zo leuk aan jou baan?”Na lang denken zie ik: “Ik help mensen graag”. “En wat vind je echt leuk aan jou baan?” “Ik help mensen graag”.Ik kon niets anders bedenken met : “ik help mensen graag”…Hierdoor zag ik dat ik niet de job graag deed maar dat ik een hele grote waarde hechte om mensen te helpen. Mensen kan je tenslotte op veel verschillende manieren verder helpen.Dat was voor mij een eerste inzicht, de eerste stap…Ook kwam er naar boven dat  ik autonoom wil werken, dat mijn gezin eerst komt, dat ik creatiever ben dan ik dacht, dat ik belang hecht aan de waardering die ik krijg van mijn werk…Door het voelen hoe het zou zijn dat ik terug moest gaan naar mijn vorige job maakte me dat verdrietig. Daardoor heb ik dan ook besloten om niet meer terug te keren. Ik heb besloten om mijn weg te gaan met kleine stapjes…Ik ben ervan overtuigd dat ik nooit zover zou staan zonder mijn geweldige loopbaancoach!Mijn weg is nog lang maar het is de goede weg die ik nu volg en dat maakt van mij een beter en vooral gelukkiger mens!

Loopbaancoaching, Petra.
Vorig jaar september zat ik in een zware dip. Ik werkte als leerkracht middelbaar onderwijs. Hoewel ik graag met mensen (ook met leerlingen) werk, lukte het me niet meer gemotiveerd voor de klas te staan. En dat al enkele jaren. Ik sleurde mezelf naar school om 's avonds volledig uitgeput weer thuis te komen. Niet om in de zetel te belanden, wel om nog maar eens een les tot in de perfectie voor te bereiden. En daarna in mijn slaap geplaagd te worden door nachtmerries over mislukte lessen, opstandige leerlingen of controlerende directies. Het lukte me niet meer. Ik had hulp nodig. Dat beseffen en effectief hulp zoeken was voor mij een enorme stap. Iets niet alleen kunnen oplossen, ik vond dat enorm moeilijk om te aanvaarden. Ik was tenslotte 30, volwassen. Hoezo heb ik dan nog hulp nodig? Maar het was wel zo. Toen dat besef doordrong en ik effectief in contact kwam met Melanie, heb ik me wel open gesteld voor die aangeboden hulp. Er is helemaal geen schande aan loopbaancoaching volgen. Juist integendeel. Daar zitten betekende dat ik niet zomaar opgaf, maar aan mezelf wilde werken. Een betere versie van mezelf worden. Melanie is ook heel erg hulpvaardig. Ze kijkt echt naar de specifieke noden en wensen van een persoon. Ik heb me nooit een nummer gevoeld bij haar, maar wel iemand waarnaar geluisterd werd, iemand die de juiste tools aangeboden kreeg om zichzelf verder te ontwikkelen. En ik heb er heel wat uit geleerd. Dat ik meer naar mezelf (geest en lichaam) moet luisteren. Dat het ok is om mezelf te zijn. Dat het ook ok is om een andere job te zoeken als de eerste echt niet bij je past.Ondertussen heb ik dat gedaan. Tot nu toe een geweldige keuze en elke dag opnieuw ben ik ontzettend blij dat ik vorig jaar september voor mezelf de knoop heb doorgehakt om hulp te zoeken. 

Psychosociaal counselling, Annemie.
Ik zocht rust, maar vond mezelf.  En dat bracht mij rust.  Dankzij Melanie durf ik te voelen, vind ik een thuis bij mezelf.  Ik leef nu veel meer naar mijn waarden en dat voelt veel beter.  De last van een persoon te willen zijn die ik eigenlijk niet ben, valt meer en meer van mijn schouders.  Het is OK om mezelf te zijn.  Dat is een enorm waardevolle les! Oud verdriet vindt zijn weg en al is dat niet leuk, ik leer dat ermee om gaan en het te doorvoelen, veel heilzamer zijn dan het wegstoppen. De begeleiding was vol warmte en betrokkenheid.  En toch kon Melanie mij vriendelijk net dat zetje geven dat ik nodig had om los te komen.Ik voelde mij veilig om mijn verhaal te doen, ik voelde mij begrepen en ondersteund.  En vooral, ik voelde mij gerespecteerd, gehoord en gezien.  Ik ben Melanie hier enorm dankbaar voor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Mani-pura Elfnovemberstraat 12
Essen
2910
0477-87.46.08

mulder.melanie@gmail.com