Recencies
                                      
 

 

Psychosociaal counselling, Tiny .
Het feit dat Melanie op mijn pad is gekomen, heeft al veel voor me betekend. Waar ik in het verleden, bij andere therapeuten, blokkeerde en ervoor koos met de therapie te stoppen, heb ik mede dankzij haar de kracht gevonden mijn problemen onder ogen te komen. Is Melanie dan zo perfect? Nee hoor, zij is ook maar een gewone vrouw, maar wel eentje die met beide voeten op de grond staat. Een echte coach, die me stap voor stap leert mijn denken te verbinden met mijn voelen.

Psychosociaal counselling ,Heleen. 
De counselling bij Mani Pura heeft bij mezelf heel wat teweeg gebracht in positieve zin. Psychosociaal Counsellor Melanie weet namelijk precies bij welke sessie je welke werkvorm nodig hebt om tot een inzicht te komen: door af te tasten hoe je de afgelopen periode beleefd hebt of wat er gespeeld heeft, kiest ze voor een passende werkvorm. Ze weet daarenboven zodanig je eigen gedachtegang te spiegelen, waardoor je toegeeft aan datgene dat je stiekem zelf al wel weet, maar niet altijd even graag wil toegeven. De vele inzichten die ik heb opgedaan, zijn me dan ook na de loopbaanbegeleiding goed bijgebleven: je kan ze namelijk in het dagelijkse leven toepassen en zaken vanop een afstand, objectiever bekijken en analyseren. Ik zal Melanie dan ook tot het einde van mijn dagen dankbaar zijn: zij heeft me tot een gelukkiger mens gemaakt die inzicht kreeg in haar eigen leven, op een aangename en vertrouwde manier. Zoal je loopbaan als je 'mens-zijn' wordt onder de loep genomen, alsook gelinkt aan elkaar. Als ik haar niet had gehad, was ik er zelf niet uitgeraakt. Dankjewel Melanie en doe zo verder! Je verandert mensen hun leven en dat met hart en ziel!

 Loopbaancoaching,Anne
Door een burn-out ben ik bij mijn loopbaanbegeleidingscoach terecht gekomen.De juist persoon op het juiste moment in mijn leven in mijn geval…Mijn job deed ik heel graag althans dat dacht ik toch…Tijdens de loopbaanbegeleiding sessies merkte ik dat er toch iets niet klopte, dat ik iets miste maar wat? Ik zat met veel vragen in mijn hoofd met nauwelijks of geen antwoorden.Door loopbaanbegeleiding te volgen zag ik dat ik mezelf niet meer was, dat ik tegenstrijdige dingen deed,  ik kreeg terug een helderdere kijk op wie ik ben en altijd wou zijn...Hierdoor ben ik tot inzichten gekomen die heel positief verrassend waren.Mijn waarden en die van mijn werkgever kwamen niet overeen, ze waren veel te verschillend en dat voelde meer en meer heel ongemakkelijk en vreemd aan. Heel mijn visie op mijn “ik-doe-mijn-werk-toch-graag” viel als een kaartenhuisje ineen.Maar wat wou ik dan wel?Door mezelf te analyseren, niet te streng en eerlijk te zijn naar mezelf toe, zag ik weer welke persoon ik ben en niet welke persoon in geacht ben te zijn…Tijdens een sessie vroeg mijn coach: “Wat vind je zo leuk aan jou baan?”Na lang denken zie ik: “Ik help mensen graag”. “En wat vind je echt leuk aan jou baan?” “Ik help mensen graag”.Ik kon niets anders bedenken met : “ik help mensen graag”…Hierdoor zag ik dat ik niet de job graag deed maar dat ik een hele grote waarde hechte om mensen te helpen. Mensen kan je tenslotte op veel verschillende manieren verder helpen.Dat was voor mij een eerste inzicht, de eerste stap…Ook kwam er naar boven dat  ik autonoom wil werken, dat mijn gezin eerst komt, dat ik creatiever ben dan ik dacht, dat ik belang hecht aan de waardering die ik krijg van mijn werk…Door het voelen hoe het zou zijn dat ik terug moest gaan naar mijn vorige job maakte me dat verdrietig. Daardoor heb ik dan ook besloten om niet meer terug te keren. Ik heb besloten om mijn weg te gaan met kleine stapjes…Ik ben ervan overtuigd dat ik nooit zover zou staan zonder mijn geweldige loopbaancoach!Mijn weg is nog lang maar het is de goede weg die ik nu volg en dat maakt van mij een beter en vooral gelukkiger mens!

 

 Loopbaancoaching, Petra.
Vorig jaar september zat ik in een zware dip. Ik werkte als leerkracht middelbaar onderwijs. Hoewel ik graag met mensen (ook met leerlingen) werk, lukte het me niet meer gemotiveerd voor de klas te staan. En dat al enkele jaren. Ik sleurde mezelf naar school om 's avonds volledig uitgeput weer thuis te komen. Niet om in de zetel te belanden, wel om nog maar eens een les tot in de perfectie voor te bereiden. En daarna in mijn slaap geplaagd te worden door nachtmerries over mislukte lessen, opstandige leerlingen of controlerende directies. Het lukte me niet meer. Ik had hulp nodig. Dat beseffen en effectief hulp zoeken was voor mij een enorme stap. Iets niet alleen kunnen oplossen, ik vond dat enorm moeilijk om te aanvaarden. Ik was tenslotte 30, volwassen. Hoezo heb ik dan nog hulp nodig? Maar het was wel zo. Toen dat besef doordrong en ik effectief in contact kwam met Melanie, heb ik me wel open gesteld voor die aangeboden hulp. Er is helemaal geen schande aan loopbaancoaching volgen. Juist integendeel. Daar zitten betekende dat ik niet zomaar opgaf, maar aan mezelf wilde werken. Een betere versie van mezelf worden. Melanie is ook heel erg hulpvaardig. Ze kijkt echt naar de specifieke noden en wensen van een persoon. Ik heb me nooit een nummer gevoeld bij haar, maar wel iemand waarnaar geluisterd werd, iemand die de juiste tools aangeboden kreeg om zichzelf verder te ontwikkelen. En ik heb er heel wat uit geleerd. Dat ik meer naar mezelf (geest en lichaam) moet luisteren. Dat het ok is om mezelf te zijn. Dat het ook ok is om een andere job te zoeken als de eerste echt niet bij je past.Ondertussen heb ik dat gedaan. Tot nu toe een geweldige keuze en elke dag opnieuw ben ik ontzettend blij dat ik vorig jaar september voor mezelf de knoop heb doorgehakt om hulp te zoeken. 

Psychosociaal counselling, Annemie.
Ik zocht rust, maar vond mezelf.  En dat bracht mij rust.  Dankzij Melanie durf ik te voelen, vind ik een thuis bij mezelf.  Ik leef nu veel meer naar mijn waarden en dat voelt veel beter.  De last van een persoon te willen zijn die ik eigenlijk niet ben, valt meer en meer van mijn schouders.  Het is OK om mezelf te zijn.  Dat is een enorm waardevolle les! Oud verdriet vindt zijn weg en al is dat niet leuk, ik leer dat ermee om gaan en het te doorvoelen, veel heilzamer zijn dan het wegstoppen. De begeleiding was vol warmte en betrokkenheid.  En toch kon Melanie mij vriendelijk net dat zetje geven dat ik nodig had om los te komen.Ik voelde mij veilig om mijn verhaal te doen, ik voelde mij begrepen en ondersteund.  En vooral, ik voelde mij gerespecteerd, gehoord en gezien.  Ik ben Melanie hier enorm dankbaar voor!

Stylingcoaching 'buitenstebinnen' Curvy vrouwen, Anne:
Sessie 1:Ik had kriebeltjes in de buik omdat ik niet goed wist wat ervan te verwachten. Het was nieuw, een beetje eng en misschien wel wat confronterend volgens mij. Voor de spiegel staan en jezelf analyseren van kop tot teen viel best mee...Héél leerrijk om jezelf eens anders te bekijken en te ontdekken dat het uiteindelijk niet zo erg is dan dat het soms lijkt. Ik was héél verbaasd dat ik zoveel positieve dingen aan mijn lichaam vond.Uiterlijk ging het nog maar innerlijk voelde ik toch enkele blokkades en werkpuntjes.Welke kleren ik draag zijn comfortabel, veilig en wijd. Welke kleren ik wil dragen en mij een blij gevoel geven zijn mooi, elegant en romantisch. Even om bij stil te staan als ik de volgende keer ga shoppen . Ik heb geen maatje 36 of 40 of 42...  en telkens als ik zei: “ Ik ben eigenlijk gewoon te dik” zei Melanie: “ Je BENT niet dik”.Na hierover wat dieper in te zijn gegaan, kwam het besef: ik BEN niet dik, ik DENK en VOEL me dik...s Avonds als ik thuis kwam ben ik meteen aan mijn “huiswerk” begonnen. Wat leuk om te doen!Dingen opzoeken en zien waar je blij van wordt...waar je hart je naartoe brengt...waar je je goed bij VOELT...Heel opvallend was, op het eind van de sessie had ik veel meer energie dan in het begin...Ik ben héél benieuwd naar de tweede sessie!Heb nu al terug kriebels in de buik maar dit keer van ongeduld Wordt vervolgd..

Sessie2:Een heel verschil met vorige keer.Nog steeds héél leerrijk en leuk maar het heeft deze keer mijn ogen geopend om mijn innerlijke zelf, mijn EIGEN IK meer toe te laten in mijn leven en dat voelt voor mij nieuw en verwarrend aan.
Er komen ineens heel veel gedachten, ideeën en gevoelens op mij af die mij op een positieve manier in de war brengen.
Veranderingen in mijn leven is nooit echt mijn ding geweest daarom dat ik dit zo moeilijk vind. Ook dit keer heb ik huiswerk gekregen. Confronterend maar tegelijk ook een eye opener en ik ben er al dingen van aan het toepassen...De dingen waar ik energie van krijg van vorige keer probeer ik zoveel mogelijk toe te passen. Niet omdat het moet maar omdat ik het wil en omdat het goed aanvoelt.
Zo zijn er al projectjes ontstaan die in mijn hoofd zaten en die ik ook effectief eindelijk na lange tijd eens uitgevoerd heb. En dat voelt zàààlig!En is er naar boven gekomen dat ik mijn zachte ik toch wel wat verdrongen had.
Deze sessie was misschien minder luchtig dan de vorige maar daarom niet minder leuk en zeker niet minder leerrijk. Ik ben benieuwd wat de volgende sessie brengt...Liefs Anne

Sessie 3:Wat een toffe derde sessie!Door de vorige sessie was m’n enthousiasme wat getemperd omdat het nogal confronterend was. Alles moest even een plaatsje krijgen. Maar nu... uit de lijst van vorige keer heb ik de opdracht gekregen om 1 regel uit die lijst te doorbreken en geloof het of niet... maar ik voel dat ik ze op dit moment allemaal wil en kan doorbreken.Eentje heb ik er gekozen en sommige andere regeltjes volgen gewoon automatisch.Het voelt zo bevrijdend en goed aan en niets MOET.De derde sessie was zeer boeiend om te horen wat ik wel en beter niet kan dragen.Natuurlijk hoort daar ook een taakje bij.Uit de andere lijst van vorige keer heb ik ook 1 regeltje doorbroken.Doordat ik het weekend na de sessie naar een feestje ging, dacht ik: “Komaan stap uit uiterlijke comfortzone”.Vertaling: “Laat je comfortabele kleren voor wat ze zijn en trek eens iets aan wat je écht wilt” En of dat ik uit mijn comfortzone gegaan ben!Met bijna alle tips heb ik rekening gehouden tot zelfs de accessoires toe...En ik moet zeggen... in combinatie met het doorbreken van een regeltje uit de eerste en tweede lijst,voelde ik me meer zelf zekerder, trotser, meer mijn eigen ik.Het enige wat teleurstellend was, was mijn kleerkast. Heb ik effe de “verkeerde” kleren in mijn kast hangen zeg...Maar dat gevoel verzachten we door de gedachte om de “juiste” kleren en accessoires te gaan shoppen. “Verkeerd” en “juist” zijn misschien niet de perfect gekozen woorden omdat er eigenlijk geen verkeerd en juist is. Er is wel jouw gevoel op dat moment in jouw leven.Doordat we zo enthousiast waren, jaja “we” want Melanie is echt een zeer enthousiaste coach, zijn we vergeten een nieuwe afspraak te maken.Maar geen paniek... een vierde sessie en verslag komt er zeker aan!!! Liefs Anne

Sessie 4:De vierde buitenstebinnen sessie was weer super confronterend maar ook mooi. Ik heb het gevoel dat ik weer een laagje dichter bij mijn eigen ik kom.Niet altijd even gemakkelijk om daar te geraken maar als je er bent, voelt het zo goed.Het invullen van de lijsten vragen (zonder eerst na te denken) ging bijzonder vlot.Daaraan zag ik ook dat ik gegroeid ben in al die tijd, dankzij de vorige sessies.Het voelde goed aan om de antwoorden te kennen zonder er eerst over te hoeven nadenken.Uit de lijsten heb ik de opdracht gekregen om twee puntjes toe te passen.Deze probeer ik te doen maar ik bots telkens tegen de volgende laag van mezelf.De ene dag lukt het wel de andere wat minder. Maar opgeven  doen we niet! 

 Sessie 5 :De laatste sessie...Deze was voor mij een heerlijke sessie...Ook al schrijf ik dit nu met tranen in de ogen.Eindelijk ben ik wat door m’n laagjes geraakt, eindelijk voel ik wie ik ben en wat ik wil doen.Het voelt héérlijk, spannend, onwennig maar het kriebelt ook van binnen en dat is waar het mij om gaat.Iets doen wat ik graag doe waar ik kan van genieten.Zijn wie ik ben.Ook op uiterlijk vlak heb ik bijgeleerd. Het hangt allemaal samen...Doe ik kleren aan die mij goed staan dan voel ik me ook beter, trotser, blijer...
Melanie, héél erg bedankt om samen de weg te vinden die ik voel dat de juiste is.Je bent een Top-coach die eerlijk, to the point is en je laat het voelen, de basis die het leven aangenamer maakt, terugkomen.Ik heb er héél erg van genoten (de ene keer al wat meer dan de andere ) en ik ben je héél dankbaar!Veel liefs Anne “Doe wat juist voelt in je hart. Kritiek krijg je altijd” Eleanor Roosevelt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Mani-pura Elfnovemberstraat 12
Essen
2910
0477-87.46.08

mulder.melanie@gmail.com