Traumaverwerking
                                           

"No intervention that takes power away from the survivor can possibly foster her recovery, no matter how much it appears to be in her immediate best interest." ~ Judith Herman

Een traumatische gebeurtenis kan ons chronisch belasten. De eerste trauma's liggen aan de basis van onze algemene stressrespons. Die bepalen de veerkracht en hebben een effect op ons zelfbeeld. Velen van ons weten niet dat ze een trauma hebben meegemaakt of als ze het wel weten is het lastig om de werkelijk impact hiervan te onderkennen. Dit komt doordat onze instinctieve manier om met een trauma om te gaan is om de ervaring en het gevoel te vermijden. Echter vanuit het onbewuste oefent het onopgeloste trauma invloed uit waardoor we weinig of geen regie meer hebben over ons leven.Dit kan zich uiten in somatische klachten, stress en/of angstgevoelens.

Trauma kan groot of klein zijn en soms benoemen we het zelfs niet eens zo. Het is zelfs vaak een taboe. Je kan echter heel normaal functioneren en emotioneel gezond zijn en toch een trauma hebben en/of ergens tegenaan lopen daardoor. 

Opnieuw leren keuzes maken, veerkracht versterken, werken aan empowering en tegelijkertijd ook diepgaande  verwerking op limbisch niveau aangaan kan dan helend werken.

Mani-pura biedt traumaverwerking aan op verschillende manieren:

-Brainspotting
-EMDR
-lichaamswerk; somatic experience, felt sense, focussing 
-Traumasensitieve yoga
-Iopt 
-Bodydrumrelease

                                            

Contact

Mani-pura Elfnovemberstraat 12
Essen
2910
0477-87.46.08

mulder.melanie@gmail.com