Brainspotting
 
                                             
‘Waar we kijken beïnvloedt hoe we ons voelen’
 

Brainspotting is een laagdrempelige, effectieve therapievorm die zich richt op het verwerken van trauma en andere blokkades, waarbij ook juist die gebieden in de hersenen worden bereikt, die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken.

Brainspotting is ook bijzonder effectief gebleken voor het verwerken van angstaandoeningen, stress-gerelateerde klachten, verslavingen, hechtingsproblematiek en andere blokkades die ons functioneren negatief beïnvloeden.

Wat is een brainspot?
Een brainspot is de positie van de ogen die gerelateerd is aan de activering van een traumatische of emotioneel geladen ervaring in het brein met name in de amygdala, hippocampus of de orbitale cortex van het limbisch systeem. Deze brainspot wordt gelokaliseerd door de oogpositie in combinatie van geobserveerde en interne reflexreacties.

De brainspot is in feite een fysiologisch subsysteem waarin emotionele ervaring in de vorm van een herinnering wordt vastgehouden.Wanneer een brainspot gestimuleerd wordt volgen er onbewuste reflexreacties zoals knipperen met de ogen, vergroting en vernauwing pupillen, fronsen, slikken, gapen, trillen… Dit zijn allemaal indicatoren voor de aanwezigheid van een relevante brainspot.
Het vasthouden van deze ingenomen oogpositie zet een diepgaand integrerend proces in de hersenen in werking. Deze manier van verwerken zorgt voor het ontmantelen van het trauma, het symptoom, de lichamelijk pijn en de disfunctionele overtuigingen.
Brainspotting stimuleert het zelf genezend vermogen om op een diepgaand niveau van trauma te genezen.

                                           

 

Voor meer informatie stuur gerust vrijblijvend een mailtje.

 

Contact

Mani-pura Elfnovemberstraat 12
Essen
2910
0477-87.46.08

mulder.melanie@gmail.com