EMDR
                                          
 

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization en Reprocessing.  Het is een effectief bewezen en krachtige behandelmethode. Deze methode is ontwikkeld om (post) traumatische gebeurtenissen en vervelende ervaringen te verwerken.

Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat deze methode ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals bijvoorbeeld angsten en chronische pijn. Door middel van deze intensieve methode komt de cliënt los van ongewenste emoties die een vervelende herinnering automatisch oproept.

Je kan op verschillende manieren werken maar wij gebruiken voornamelijk de manier waarop je telkens de aandacht wisselt van links naar rechts dmv van oogbewegingen. Dat wil zeggen dat de counselor bilaterale stimulatie inzet (beweegt vingers van links naar rechts)terwijl je rustig op je stoel zit en die bewegingen volgt met je ogen. Deze behandeling is protocolair, er wordt steeds gewerkt volgens een bepaald stappenplan alvorens de bilaterale stimulatie start.

Doordat we binnen mani-pura niet werken met klinische problematieken wordt de EMDR gebruikt als methodiek bij emotioneel gezonde mensen die ergens op vastlopen. (voor meer duiding zie mani-pura.cms.webnode.be/waar-staat-coachingpraktijk-mani-pura-voor/hoe-tonen-wij-kennis-expertise-en-ontwikkelingsgroei-aan/) 

 Voor meer info , neem gerust contact op

 

 

Contact

Mani-pura Elfnovemberstraat 12
Essen
2910
0477-87.46.08

mulder.melanie@gmail.com