EMDR

                                                       

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization en Reprocessing.  Het is een zeer krachtige en effectief bewezen behandelmethode. Deze methode is ontwikkeld om (post) traumatische gebeurtenissen en vervelende ervaringen te verwerken.

Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat deze methode ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals bijvoorbeeld angststoornissen, de gevolgen van meervoudige traumatisering en chronische pijn. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van een behandeling worden toegepast. Door middel van deze intensieve methode komt de cliënt los van ongewenste emoties die een vervelende herinnering automatisch oproept.

Vanuit mani-pura gebruiken we EMDR als een aanvullende methodiek en dit enkel bij emotioneel gezonde mensen.  Op het moment dat er sprake is van klinische problematieken verwijzen we door naar de meeste geschikte hulpverlening hiervoor hetzij klinisch psychologen en/of psychiaters . 

 

Contact

Mani-pura Elfnovemberstraat 12
Essen
2910
0477-87.46.08

mulder.melanie@gmail.com