Psychosociaal counselling
                                    
 

 

Zit je niet lekker in je vel, zit het leven tegen, heb je het gevoel dat je alles hebt in je leven maar toch niet helemaal gelukkig bent of voel je je vaak angstig en gestresseerd en zou je daar mee willen leren omgaan?

Met dit soort vragen en nog vele andere kan je terecht bij een psychosociaal counselor.

Je komt met een vraag / probleem of bepaalde situatie waar je vanaf wil en van daaruit ga je samen met de counsellor aan de slag om je vraag te verdiepen, te onderzoeken wat je graag wel zou willen en wat je zou willen bereiken.
Wanneer dat doel helder en concreet is voor jou, gaan we kijken naar je weg ernaar toe en wat je nodig hebt om daar te raken.We onderzoeken je hulpbronnen, je steun maar ook hetgeen je tegenhoudt, belemmerende overtuigingen en patronen.
Ieder traject is op maat.

Counselling helpt jou in dit proces door je te spiegelen, goed naar je te luisteren en  psycho-educatie te geven maar ook door het aanreiken van verschillende modellen en het hanteren van welbepaalde methodieken.

Het verschil tussen coaching en counselling is soms moeilijk te definiëren.
Coaching is gericht op het creëren van bewustzijn en probleem oplossend vermogen en counselling meer op het gebied van welzijn en richt zich ook op onderliggende problemen. In de praktijk loopt het vaak wat door elkaar.

Het denken met het voelen verbinden is hetgeen wat in Coachingpraktijk Mani-Pura centraal staat.

Gesprekken worden dan ook afgewisseld met verschillende soorten ervaringsgerichte oefeningen die voortkomen uit verschillende stromingen zoals oa:   Mindfulness, lichaamswerk, traumatherapie, kleur en schrijftherapie, familieopstelling, NLP ..

                     

Contact

Mani-pura Elfnovemberstraat 12
Essen
2910
0477-87.46.08

mulder.melanie@gmail.com